Izložba

Dom > Izložba > Sadržaj
Četiri pogrešna shvatanja u primjeni sistema opreme za navodnjavanje kap po kap
Nov 22, 2018

Greška 1: Sistem navodnjavanja je nerazuman. Protok navodnjavanja kapljice je nizak, korisnici često ne mogu videti proces navodnjavanja, ako je vreme navodnjavanja predugačno, duboko curenje će biti izgubljeno; ako je vrijeme navodnjavanja prekratko, pojavit će se stres vode u korenu. Razumevanje intenziteta navodnjavanja, potreba za biljnim vodama i kapaciteta za zalivanje zaliha vode u sistemu navodnjavanja bolje odgovara potrebama biljaka za navodnjavanje. Istovremeno, treba zapamtiti da period i količine navodnjavanja treba prilagoditi prema klimatskim uslovima i različitim fazama rasta biljaka, a isti sistem navodnjavanja ne može uvijek biti usvojen.


Greška 2: Koristite pogrešnu krpicu. Dropper se obično deli na dva tipa, kompenzaciju pritiska i kompenzaciju bez pritiska. Kompenzacija pritiska je skuplja, ali radi bolje. Prvo, emitator koji nadoknađuje pritisak može osigurati uniformnost izlaza vode i navodnjavanje đubrenja za svaki emiter. Drugo, neki emiteri kompenzovani pod pritiskom mogu ispirati nečistoće koje blokiraju emitere, a neki emiteri kompenzovani pod pritiskom imaju velike trkače, što smanjuje mogućnost blokiranja emitera.


Greška 3: Nedostatak opreme za filtriranje. Mnogi korisnici pogrešno misle da dobro vodu ne treba filtrirati. U stvari, vodu često sadrže grubi pesak, fini pesak i neke hemikalije, blokirajući dripere. Zajednički filtri su filteri, laminati i medijski filteri. Ako je pesak u vodi, treba koristiti centrifugalne filtere. Prije ugradnje sistema filtracije treba analizirati fizički i hemijski sastav kvaliteta vode, odgovarajući filtrirati objekti bi trebali biti usvojeni u skladu sa kvalitetom vode, a trebali bi se odabrati protupožarni drippers.


Greška 4: Bez oplodnje kroz sistem za navodnjavanje kap po kap. Sinhronizovana primjena vode i đubriva je velika prednost navodnjavanja kap. Korijen rast biljaka ima orijentaciju vode i đubriva. Efikasnost upotrebe đubriva sa vodom za navodnjavanje je veća. Međutim, korišćenje opreme za navodnjavanje đubriva radi sprečavanja navodnjavanja đubriva, kako bi se sprečilo zagađivanje đubriva podzemnih voda i drugih izvora vode.
Copyright © Tianjin Huaxushengtai Technology Co., Ltd Sva prava pridržana.Telefon: +86-22-63832001